Concept Cars

Volkswagen ID Crozz: de elektrische familie breidt uit

Na de onthulling van ID berline op de Mondial de Paris en vervolgens de ID Buzz monovolume, stelt Volkswagen nu het derde lid van zijn elektrische conceptfamilie voor. De ID Crozz neemt de vorm aan van een SUV coupé die compacter is dan hij lijkt.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 20 apr. 2017 | Leestijd: 2 min

Dit nieuwe concept wordt aangedreven door twee elektromotoren die een totaalvermogen van 306 pk leveren. Dat staat borg voor fikse acceleraties en een top die op 180 km/u werd beperkt. Dankzij de grote batterij van 80 kWh biedt de ID Crozz een theoretisch rijbereik van 500 km en kan 80% van deze autonomie opnieuw bekomen worden na een laadtijd van slechts 30 minuten.

De ID Crozz heeft de looks van een trendy SUV en is slechts 4,26 meter lang. Daarmee is hij korter dan een Tiguan, maar dankzij de elektrische architectuur biedt hij toch heel veel interieurruimte. Naast de elektrische aandrijving, heeft de ID Crozz ook een functie voor autonoom rijden, die ID Pilot werd gedoopt en eenvoudig geactiveerd wordt via een knop op het stuur. Voor een eventueel seriemodel, blijft het wachten tot 2020.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon