Crash

Waarom door het rood rijden ook voor de politie gevaarlijk is (+VIDEO)

Door het rood rijden, doe je maar beter niet. En niet alleen om boetes te vermijden, zoals dit filmpje zo mooi illustreert…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 20 jun. 2017 | Leestijd: 2 min

We zien hoe een Ford Explorer van een politiekorps in Pennsylvania door het rood rijdt nadat een agente achter het stuur was opgeroepen voor een motorongeval. Haar zwaailichten en sirenes waren weliswaar ingeschakeld maar volgens een plaatselijke tv-zender had ze niet gekeken of het kruispunt wel vrij was. Bovendien zou ze op het moment van de feiten maar liefst 127 km/u gereden hebben.

De feiten?

Advertentie – lees hieronder verder

Je kan al raden wat het vervolg is, of toch voor een deel. De Ford maakt een onzachte aanraking met een Pontiac en de politie-SUV rolt over de kop. Pijnlijk, al kwam de wetsdienares er met lichte verwondingen vanaf.

Achteraf was er nog discussie over de Pontiac-bestuurder. Die zou volgens het politieverslag zelf door het oranje gereden werd, wat ten stelligste wordt tegengesproken door de man en diens advocaat. Lang leve dashcams, zeggen we dan, want ze hebben uiteindelijk hun gelijk gekregen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon