Dream Cars

Audi R8 V10 Plus : meer « supercar » dan ooit

Voor de liefhebbers van exclusieve sportwagens wordt 2016 een complex jaar. Het zal namelijk zeer moeilijk zijn te kiezen tussen alle nieuwigheden. Hoezo? Er is nu ook de Audi R8 V10 Plus – de krachtigste van het R8-gamma – die even krachtig en snel is als de Ferrari 488 GTB of de Lamborghini Huracan.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 22 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Vergeleken met de vorige generatie evolueert deze R8 V10 Plus uiterlijk inderdaad zeer weinig, maar op technisch vlak wordt er wel een flinke stap vooruit gezet. De auto werd zo’n 50 kg lichter dankzij een onuitgegeven structuur. Dit werd mogelijk door de integratie van elementen van plastic verstevigd met koolstofvezel voor de transmissietunnel en de afscheiding tussen de cockpit en het motorcompartiment. En verder werd er weer uitgebreid gebruik gemaakt van aluminium. Het resultaat? De R8 V10 Plus legt zo een gewicht van 1.555 kg voor. Niet slecht!

Dit gegeven is zelf nog interessanter als je weet dat de atmosferische 5.2 V10 nu een vermogen van 610 pk bij 8.250 tr/min en een koppelwaarde van 560 Nm ontwikkelt. Deze V10 is nog enkel gekoppeld aan de S-Tronic-versnellingsbak met zeven verhoudingen die de kracht naar de vier wielen verdeelt. Met een dergelijke technische fiche is het niet verwonderlijk dat de R8 V10 Plus in 3,2 seconden van 0 tot 100 km/u dendert en een top van 330 km/u haalt.

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u dat deze Audi nog steeds zijn plaats verdient tussen de supercars ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon