Dream Cars

Audi R8 krijgt de 610 pk sterke V10 van de Lamborghini Huracan

In Genève zal men volgende week de meest aantrekkelijke Audi onthullen en dan hebben we het natuurlijk over de tweede generatie van de R8. We kenden reeds enkele details maar het merk met de vier ringen geeft vandaag meer prijs in een persbericht.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 27 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Als we de foto’s bekijken, zien we dat de R8 zacht evolueert. De basisvorm bleef duidelijk behouden maar vooral de snuit en de achterpartij verschillen fundamenteel van de eerste generatie. Vooraan oogt hij agressiever en ook het lijnenspel achteraan is spectaculairder dan ooit. Net zoals bij de TT kijkt de bestuurder op een 12,3 inch grote “Virtual Cockpit” in plaats van op klassieke wijzerplaten.

Achter de bestuurder en de passagier biedt Audi keuze uit twee motoren. Het gaat om een atmosferische V10 van 5,2 liter die naar wens 540 of 610 pk levert. De meest gespierde versie van deze R8 beschikt dus over dezelfde motor als de Lamborghini Huracan, zijn neefje die ook hetzelfde platform deelt.

Advertentie – lees hieronder verder

De wagen heeft een leeggewicht van 1.555 kg. De snelste variante klaart de oefening tot 100 km/u in 3,2 seconden en haalt een topsnelheid van 330 km/u. Erg indrukwekkend, nietwaar? de 5,2 liter grote V10-motor van deze sportieveling wordt aan een zeventraps S-Tronic versnellingsbak gelinkt. Het vermogen van de V10-motor wordt uiteraard over de vier wielen verdeeld.

Vindt u deze tweede generatie van de R8 indrukwekkend ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon