Dream Cars

BMW i8 : verkozen tot groene wagen van het jaar

Sinds 2006 organiseert men de verkiezing van de “World Green Car Award”. Net zoals bij andere verkiezingen, geeft deze prijs de winnende wagen flink wat credibiliteit. Op het salon van New York werd deze prestigieuze prijs aan een Europese constructeur overhandigd die hem al voor de derde keer in de wacht sleepte.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 20 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Om deel te nemen aan deze verkiezing en mogelijk groene wagen van het jaar te worden, moeten de voertuigen voldoen aan diverse criteria. Het moet om een nieuwe wagen of om een nieuwe afgeleide van een bestaand model gaan. Van de wagen moeten minimum 10 exemplaren gebouwd zijn en hij moet sinds januari 2014 op de markt zijn. De jury bestaat uit 75 journalisten uit 20 verschillende landen. Men houdt rekening met de CO2-emissie, het brandstofverbruik en de verschillende innovatieve technologieën.

Bij de laureaten van de editie 2015 van deze “World Green Car Award”, vonden we de BMW i8, de Volkswagen Golf GTE en de Mercedes-Benz S500 plug-In Hybrid. Kenners die de verkiezing elk jaar volgen, gingen er van uit dat de BMW i8 als winnaar uit de bus zou komen.

Advertentie – lees hieronder verder

Het merk met propeller won de “World Green Car Award” in het verleden al twee keer. De BMW 118d kreeg de titel in 2008 dankzij de ontwikkeling van jet EfficientDynamics-programma. In 2014 was het de beurt aan de elektrische BMW i3.

Welke wagen had volgens u recht op deze titel ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon