Dream Cars

Camaro : Chevrolet verklaart Ford de oorlog

Afgelopen zaterdag heeft Chevrolet de zesde generatie Camaro onthuld. Net zoals bij de Ford Mustang (zijn eeuwige rivaal) krijgt deze generatie ook flink wat nieuwe technologie. Bedoeling is om de “Pony Car” van het merk met het blauwe ovaal het leven zuur te maken.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 18 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Qua look laat Chevrolet de wagen zacht evolueren want het design blijft trouw aan de vormtaal van de uittredende versie. Afhankelijk van de gekozen motorisatie, zien we een strook metaal in het radiatorrooster verschijnen, verder noteren we ledtechnologie en een aangepaste luchtinlaat.

Het verschil zit vooral onderhuids want er komt heel wat nieuwe technologie. Zo heeft de nieuwe Camaro recht op het heel ander onderstel (met Mc Phersons vooraan en een multilink achteras) en een aangepast Brembo-remsysteem. De krachtigste SS-versie wordt bovendien uitgerust met Magnetic Ride Control waarbij men de demping elektronisch kan sturen.

Advertentie – lees hieronder verder

Op dit ogenblik voorziet Chevrolet slechts drie motoren voor de Camaro. Onder de motorkap van de basisversie vinden we een 2.0 turbo van 275 pk (400 Nm). Vervolgens is er keuze uit een atmosferische 3,6 liter grote V6 (335 pk) en een 6,2 liter grote V8 (445 pk) die ook al in de Corvette werd gebruikt.

Deze Camaro zou al binnen enkele maanden op de Europese markt worden gelanceerd. De constructeur heeft nog geen vaste datum meegedeeld, ook prijzen werden nog niet bekend gemaakt. Nog even geduld …

Verkiest u deze Chevrolet Camaro boven de Ford Mustang ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon