Dream Cars

Deze McLaren wil het vel van de 911

McLaren toont op het salon van New York een wagen die de ambitie heeft om even dagelijks inzetbaar te zijn als een Porsche 911 Turbo. Deze Mc Laren 570S Coupé is een rasechte sportieveling. Hij is iets minder geënt op circuitgebruik dan zijn merkgenoten en is duidelijk minder radicaal.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 2 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

De constructeur uit Woking wil met deze wagen een GT lanceren waarmee je op een dag flink wat kilometers kan afmalen op een hoog ritme zonder in te boeten aan rijcomfort. Deze 570S Coupé heeft om die reden recht op erg aangenaam zittende lederen stoelen en de constructeur voorziet ook de nodige bergvakken. Ook onder het kofferdeksel vooraan raak je 150 liter bagage kwijt.

De 570S Coupé wordt gebouwd op een monocoque-structuur van carbonvezel en het koetswerk is volledig van aluminium. Zo blijft het gewicht beperkt tot 1.313 kilo.

Advertentie – lees hieronder verder

Centraal achterin vinden we uiteraard de 3,8 liter grote V8-motor. Die is voorzien van twee turbo’s en levert 570 pk bij 7.400 opm en 600 Nm aan trekkracht. Al dat vermogen gaat via een gerobotiseerde zeventraptransmissie naar de achteras.

Met dat potentieel spurt deze McLaren in 3,2 seconden naar 100 km/u en hij haalt 200 km/u na amper 9,5 tellen. De topsnelheid bedraagt 328 km/u. Deze McLaren 570S Coupé zal je ongeveer 170.000 euro betalen.

Want vindt u van dit instapmodel bij McLaren ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon