Dream Cars

Een Donkervoort volledig uit koolstofvezel

De D8 is de moderne interpretatie van de Lotus Seven die door Donkervoort wordt gebouwd. De Nederlanders laten het bovendien niet na om hun topmodel steeds verder te laten evolueren. Zopas werd D8 GTO «Bare Naked Carbon» gelanceerd, een speciale versie van de tweezitter die volledig uit carbon of koolstofvezel werd opgetrokken, zoals zijn naam het al laat vermoeden.

| Gepubliceerd op 23 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Dat bijzonder licht en sterk materiaal werd aangewend voor het koetswerk en vrijwel de volledige cockpit. Donkervoort laat weten dat koolstofvezel te vinden is in alle panelen, deurdrempels, raamkaders, dashboard en stoelen. Als u weet dat dit materiaal reeds dienst doet voor de structuur van het voertuig, is het duidelijk dat het grootste gedeelte van deze D8 inderdaad uit koolstofvezel bestaat.

Het resultaat ? Deze D8 GTO verloor uiteraard weer enkele bijkomende kilo’s en slankte zo af tot een pluimgewicht van slechts 700 kg. Aangedreven door een vijfcilindermotor van Audi-origine met naar keuze 350 of 380 pk weet deze moderne “Seven” makkelijk in het zog van de meest prestigieuze bolides te blijven. Een concreet voorbeeld? De 380 pk-versie sprint van 0 tot 100 km/u in 2,8 seconden en bereikt een top van 270 km/u. Aangezien de bestuurder met zijn billen bijna op het asfalt zit, zijn de sensaties minstens driemaal zo groot!

Advertentie – lees hieronder verder

En vindt u dit soort extreme bolides te gek  ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon