Dream Cars

F12 Berlinetta « Tour de France 64 » : de meest Belgische Ferrari

Mocht u afgelopen dinsdag de Euromillions hebben gewonnen en bent u toevallig ook Ferrari-liefhebber, dan kan u maar beter even naar de plaatselijk dealer gaan. Op het afgelopen salon van Brussel toonde de Belgische invoerder in wereldpremière een uniek exemplaar, de F12 Berlinetta « Tour de France 64 ».

Laurent Norro | Gepubliceerd op 29 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Zoals de naam laat vermoeden, is deze Ferrari een eerbetoon aan zijn voorgangers. Meer bepaald aan de 250 GTO waarmee Ecurie Francorchamps in 1964 de Tour de France won met het team Lucien Bianchi en Georges Berger.

Deze F12 Berlinetta werd gebouwd door de Ferrari Tailor Made divisie en krijgt hetzelfde design als de GTO. Het koetswerk werd daarom grijs gelakt (argento auteil). Op de motorkap zien we een gele band die dwars loopt en als het ware de vleugels verbindt.

Advertentie – lees hieronder verder

Ook binnenin zien we een knipoog naar de 250 GTO. De stoelen werden met (tabak kleurig) Mahagoni-leer overtrokken maar ze kunnen van blauwe overtrekken worden voorzien, zoals de bekleding van de originele 250 GTO. De vloermatten zijn vervaardigd van SuperFabric, een materiaal dat erg veel grip biedt. De deuren en de dakhemel zijn met Mycro Prestige SP 07 FR bekleed en dat is een bijzonder licht materiaal.

Zou u bereid zijn om 400.000 neer te tellen voor dit unieke stuk ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon