Dream Cars

Ferrari 812 Superfast: nieuwe F12 Berlinetta

Ferrari toont op het autosalon van Genève een nieuwe Berlinetta. Die is in staat om een topsnelheid van 340 km/u te halen en hij spurt in 3,2 seconden van 0 tot 100 km/u. Deze 812 Superfast is zijn naam waardig. Hij blijft trouw aan de V12-motor en zet met 800 pk aan vermogen andermaal de toon!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 17 feb. 2017 | Leestijd: 2 min

Daar waar heel wat constructeurs in downsizing geloven, volhardt Ferrari door de V12-motor verder op te voeren want de cilinderinhoud groeit tot 6,5 l. De motor heeft geen turbo en levert 60 pk meer dan de F12 dankzij technologieën die uit de F1 komen.

Advertentie – lees hieronder verder

Ferrari gunt de 812 Superfast ook vernieuwende technologieën zoals een elektrische stuurbekrachtiging  (EPS) en evolutie van het controlesysteem op de drifthoek en er komen meesturende achterwielen zoals op de exclusieve F12 tdf.

Het design is nog scherper dan dat van de F12 en dat merk je vooral aan de talloze aerodynamische elementen. De ronde achterlichten van de F12 werden vervangen door vier units die niet door iedereen worden gesmaakt. Ze sluiten wel aan bij die van de GTC4 Lusso.

Het is nog even wachten op de presentatie op het autosalon van Genève om de exacte prijs van deze 812 Superfast te kennen maar reken minstens op 300.000 €.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon