Dream Cars

Ford Mustang : Europa loopt niet warm voor V8

Binnen enkele weken wordt de Ford Mustang gelanceerd op de Europese wegen. In de zomer zullen de eerste exemplaren aan klanten worden geleverd. Het orderboekje werd al in januari geopend. Zo krijgen we vandaag al een kijk op de versies die we in onze contreien zullen zien. Inmiddels hebben 2.200 bestuurders hun bestelbon getekend.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 11 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Ruim de helft van de Mustangs die in Europa worden verkocht, hebben de 2,3 liter Ecoboost motor van 314 pk onder de motorkap. In Frankrijk is deze versie goed voor ruim 55 % van de verkoop. Het aandeel viercilinders is nog groter in Spanje (59 %) en in Italië (61 %). Het ziet er naar uit dat België deze trend zal volgen.

De nieuwe Mustang is bijzonder interessant ! (23-01-15)

Advertentie – lees hieronder verder

Ford is er zich van bewust dat vooral de zware fiscale lasten aan de basis liggen van deze keuze. Los daarvan is de constructeur erg blij dat Groot-Brittannië en Duitsland de eer van het Amerikaans icoon redden door meer V8-versies te bestellen met respectief 54 en 60 %. Dit is in elk geval goed nieuws, voor wie tuk is op de sound van de vijf liter grote V8-motor. Deze motor levert 418 pk. In de rand geven we nog even mee dat 61 % van de klant koos voor zwart in plaats van rood leer.

Hoe ziet uw ideale Mustang eruit ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon