Dream Cars

Hennessey Venom GT is de snelste productiewagen ter wereld

De Amerikaanse sportwagen eist (officieus) de titel van snelste productiewagen ter wereld nadat hij eerder deze maand een snelheid van 435,31 km/uur behaalde in het Kennedy Space Center. De Hennessey Venom GT versloeg het vorige record van de Bugatti Veyron Super Sport met een verschil van 4 km/uur.

| Gepubliceerd op 26 mrt. 2014 | Leestijd: 3 min

De NASA gaf de fabrikant Hennessey Performance Engineering uit Texas de toestemming om de 5 kilometer lange landingsbaan van de space shuttle te gebruiken voor de snelheidstest. Zo had de sportwagen zeker voldoende ruimte om op te trekken. De wagen mocht gedurende 3,8 km versnellen, waardoor hij nog 1,2 km over had om te remmen.

“Ik was nog steeds aan het optrekken”, aldus bestuurder Brian Smith. “Op een ovale baan van 12 kilometer zou de wagen nog sneller gaan. Aan het einde begon de wagen wel wat te schudden, maar we reden natuurlijk wel tegen 435 km/uur.”

Advertentie – lees hieronder verder

Jammer genoeg telt het record niet – toch niet volgens het Guinness World Records. Hennessey kondigde in 2010 aan dat hij enkel van plan is om 29 Venom GT's te produceren (momenteel zitten ze op 11). Omwille van die beslissing zal Guinness de poging niet registreren, aangezien er minstens 30 exemplaren van een wagen gemaakt moeten worden om als productiemodel te gelden. Dat zei John Hennessey, oprichter en president van de onderneming. Zelfs als de Venom GT deze voorwaarde zou vervullen, dan zou de wagen in beide richtingen moeten rijden om officieel de Bugatti te verslaan. Dat vertelde Hennessey in het programma Top Gear van BBC. De NASA stond hen echter niet toe om nog een run te maken.

De Venom GT heeft een startprijs van 870.000 euro en wordt aangedreven door een V8-turbomotor met meer dan 1244 pk. Elke wagen moet op voorhand besteld worden en het bouwen van één exemplaar neemt een half jaar in beslag.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon