Dream Cars

Hybride Lamborghini gespot

Lamborghini was voor het eerst te gast op de concours d’élégance van Villa d’Este. De constructeur toonde er haar plug-in hybride wagen. Het is een belangrijke stap want deze hypercar herinnert aan de mythische Miura, een icoon voor het merk.

Maxime Pasture | Gepubliceerd op 29 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Deze eerste Lamborghini die je aan het stopcontact kan bijladen, luistert naar de naam Asterion. Hij was in 2014 voor het eerst te zien op het salon van Parijs maar niets is leuker dan hem in zijn thuisland te tonen. Op de concours was het evenwel een Britse schone (Bentley EXP 10 Speed 6) die met de hoofdprijs ging lopen. Je wint niet altijd als je thuis speelt !

Hoewel deze Asterion nog slechts een conceptversie is, zijn de cijfer veelbelovend. Hij spurt in 3,2 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 320 km/u. Hij komt zuiver elektrisch ook 50 km ver … Deze prestaties zijn mogelijk omdat de wagen over drie elektromotoren (die elk 100 pk leveren) beschikt. Twee motoren bedienen de vooras en de derde motor zit in de versnellingsbak. De achterwielen worden aangedreven door de 5.2 liter grote V10 van de Huracan, die goed is voor 610 pk. Als je die optelt, kom je aan 910 pk en dat aan een verbruik van 4,1 l/100 km !

Advertentie – lees hieronder verder

Lamborghini is een van de laatste merken die atmosferische motoren blijft gebruiken, turbo’s passen niet in hun filosofie ! Anderzijds staan ze wel open voor hybride motorisaties !

Vindt u het kunnen dat je een Lamborghini in het stopcontact moet stoppen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon