Dream Cars

Lamborghini Zagato 5-95: oplage beperkt tot 5 exemplaren

De kans dat u ooit een Lamborghini Zagato 5-95 bij u in de straat ziet, is bijzonder klein. De eerste telg van deze exoot werd in mei tijdens het concours d’élégance van Villa d’Este aan het publiek getoond. Er worden slechts vijf exemplaren gebouwd. De vermaarde Milanese koetswerkbouwer heeft net het tweede exemplaar afgewerkt.

| Gepubliceerd op 20 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Deze Lamborghini met Zagato-kleedje deelt zijn technische basis met de Gallardo LP570-4. Onder de fraaie gele vormen van deze laatste creatie, vinden we het 5,2 liter grote V10-motorblok goed voor een stevige 570 pk. Dat vermogen gaat via een gerobotiseerde versnellingsbak naar de vier wielen. Zelfs zonder officiële chrono’s, kan je er van op aan dat de prestaties niet moeten onderdoen voor die van de Gallardo. Dat betekent 0 tot 100 km/u in 3,4 seconden en een top van 315 km/u.

Maar bij een dergelijke versie zijn absolute prestaties bijzaak. Hier hoor je slechts te genieten van de vormen die de autodesigner de bolide gaf. Zagato is zowat de Yves Saint Laurent van de autosector. Net als de Franse couturier, kiest Zagato niet voor de klassieke aanpak maar wel voor een bijzonder sportieve vormgeving. In het geval van de 5-95 zijn het voornamelijk de carbon koetswerkpanelen die de aandacht trekken.  

Advertentie – lees hieronder verder

Deze Lamborghini Zagato 5-95, dankt zijn benaming aan de 95ste verjaardag van de Italiaanse koetswerkbouwer en aan de vijfde oefening op basis van een Lamborghini. Een en ander is niet goedkoop. Diverse bronnen hebben het over een prijs van meer dan 1 miljoen euro.

Vindt u deze Zagato-variante een verrijking voor deze Lamborghini ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon