Dream Cars

Mercedes-AMG Project One wordt waanzinnig snel

Naar aanleiding van de 24 Uren van de Nürburgring en de 50ste verjaardag van de AMG-afdeling, heeft Mercedes een stukje van de technische fiche vrijgegeven van de hypercar die op het autosalon van Frankfurt zal worden onthuld.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 31 mei 2017 | Leestijd: 2 min

Onder de motorkap heeft men duidelijk geen half werk geleverd! Qua aandrijving voorziet men een 1.6 V6 turbomotor van 748 pk die ook in de F1-bolide van Lewis Hamilton (van modeljaar 2015) werd gebruikt.

Hij wordt aan vier elektromotoren gekoppeld. Twee motoren bedienen de voorwielen, één motor zit op de krukas en de vierde motor flankeert de turbo. Het geheel is goed voor meer dan 1.000 pk!  De motor – die nog steeds doortrekt tot 11.000 opm – werd opnieuw gekalibreerd met het oog op een meer “geciviliseerd” gebruik maar vanaf 50.000 km zal hij een volledige revisie moeten ondergaan. Mercedes-AMG maakt er een erezaak van dat deze hypercars op de gewone weg kunnen rijden, behalve in China.

Advertentie – lees hieronder verder

De 275 exemplaren die men zal bouwen, zijn reeds besteld en kosten 2,2 miljoen euro per stuk. Er wordt één exemplaar per dag gebouwd. De Duitse constructeur geeft aan dat de eerste exemplaren vanaf eind 2020 zullen worden geleverd.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon