Dream Cars

Mini Superleggera: Bella machina!

Eind mei, op de wedstrijd elegantie van Villa d’Este in Italië, heeft een Mini aardig wat aandacht opgeëist. Luisterend naar de naam Mini Superleggera Vision Concept 2014 is deze roadster het resultaat van een samenwerking tussen het Britse merk en de Italiaanse carrosseriebouwer Touring.

| Gepubliceerd op 18 jun. 2014 | Leestijd: 2 min

Terwijl de constructeur zich met dit concept steeds verder lijkt te verwijderen van de dimensies van de originele Mini, weet hij er ons toch een zoveelste interpretatie van te presenteren – en verleiding troef! – die veel weg heeft van de Austin Healey Sprite, de MG A of de Triumph Spitfire.

Concreet verwijzen de neus en de vier wielen duidelijk naar de derde generatie Mini’s. De flanken, de uitsnijding van de deuren, de afwerking van de achterbouw en het design van de achterlichten zijn geïnspireerd door Engelse producties uit de jaren 1960. Ontworpen naar het model van de Union Jack kan je de achterlichten overigens houden voor die van een Marcos. De karakteristieke toets van de Milanese carrosseriebouwer, is natuurlijk de vin die over de volle lengte van de achterkap loopt.

Advertentie – lees hieronder verder

Het binnenwerk is dan weer strak en sober. Voor het dashboard houdt de constructeur het bij één blok gepolijst aluminium, een met leer bekleed stuur, terwijl hij komaf maakt met de talrijke knoppen van de huidige Mini. Alleen het centrale scherm blijft behouden.

Ten slotte is deze Mini 100% ecologisch. Hij rijdt immers op een elektrische motor. Zonder meer top! Maar laten we het maar meteen toegeven, deze Mini gaat niet in productie en doet in werkelijkheid niets meer dan enkele stylistische elementen van de toekomstige Mini Roadster prijsgeven.

En U, wat vindt u van deze Mini Superleggera?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon