Dream Cars

Nieuwe Audi R8 : met verbrandingsmotor of … 100 % elektrisch

Het is geen geheim meer dat Audi op het salon van Genève dat plaats vindt van 5 tot 15 maart de nieuwe generatie van de R8 zal voorstellen. Hoewel we nog niet weten hoe de nieuweling er zal gaan uitzien, is er al wel wat technische informatie vrijgegeven. Een en ander werd bevestigd door Ulrich Hackenberg, ontwikkelingsverantwoordelijke bij Audi.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 28 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Het belangrijkste nieuws over het onderstel is zeker. De nieuwe R8 krijgt een nieuw platform dat hij deelt met zijn neefje, de Lamborghini Huracan. Het spreekt dat we achterin ook de V10-motor uit de Lamborghini zullen vinden, al zal die iets minder performant zijn. Er komt ook een gloednieuwe V8-motor en het zit er ook aan te komen dat er een volledig elektrische versie van deze R8 volgt, de R8 e-tron.

Ulrich Hackenberg stelde dat die ook in Genève zal worden onthuld. Deze wagen moet het technologisch uitstalraam worden voor het merk met de vier ringen. Hij moet de voorbode worden van technologieën die in de toekomst ook op andere modellen zullen worden gebruikt. Erg interessant allemaal, vooral omdat verschillende bronnen aangeven dat deze R8 e-tron over een fraaie autonomie tot 400 km zou beschikken.

Advertentie – lees hieronder verder

De volgende R8 zal uiteraard beschikbaar zijn met de permanente Quattro vierwielaandrijving, maar er zou ook een achterwielaangedreven versie volgen. Op die manier moet de wagen ook inspelen op de behoeften van liefhebbers van sensationele prestaties en blijven ook de gentlemen drivers niet in de kou staan.

Bent u benieuwd naar de volgende generatie Audi R8 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon