Dream Cars

Nieuwe Pagani Huayra Roadster doet nog beter dan de coupé

Pagani trekt op het autosalon van Genève eindelijk – en officieel – het doek van deze nieuwe afgeleide. De ingenieurs zijn erin gelukt om de open versie nog lichter te maken dan de coupé en de V12-motor wordt ook krachtiger met 775 pk.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 16 feb. 2017 | Leestijd: 2 min

De 6.0 V12-motor van Mercedes-AMG origine wint 45 pk hoewel het motorkoppel constant blijft met 1.000 Nm. Omwille van het beperkte gewicht van 1.280 kg (-80 kg) zal deze Pagani uitzonderlijke prestaties leveren, al geeft de constructeur nog geen details. Het merk laat wel weten dat deze Huayra Roadster veel meer wil zijn dan de kampioen van de drag races want hij verteert ook een dwarsversnelling tot 1,8 G.

Het chassis dat werd vervaardigd met carbon en titanium zou ook 52 % stijver zijn dan dat van de coupé. Voor het dak van de Hyura hebben de klanten twee opties. Ofwel komt er een dak van carbonvezel op ofwel monteert men een canvas top.

Advertentie – lees hieronder verder

Mocht u interesse hebben in deze nieuwe Pagani, dan hebben we slecht nieuws. De constructeur vraagt 2,74 miljoen euro voor een exemplaar en de voorziene productie van 100 stuks is reeds helemaal uitverkocht!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon