Dream Cars

Nieuwe technologie: Intelligente auto in de startblokken!

Voor enkele weken gaf de groep Jaguar – Land Rover een erg transparante blik in de toekomst. De aanpak die de constructeur kiest, getuigt meer dan ooit van out of the box denken. De Britse fabrikant treedt op het voorplan met een ronduit revolutionaire technologie want ze werken aan een intelligente en vooral autodidactische auto !

| Gepubliceerd op 17 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Het komt erop neer dat de wagen communiceert met tal van apps die op de mobiele apparaten (smartphone, tablet, …) van de eigenaar te vinden zijn. Wanneer de eigenaar in de buurt van de wagen komt, wordt hij herkend en zal de wagen alle comfortinstellingen (stoel, achteruitkijkspiegels en interieurtemperatuur) naar zijn wensen regelen.

Uiteraard zal de intelligente auto veel meer kunnen doen. Hij gebruikt bijvoorbeeld ook de digitale agenda van de eigenaar en in functie daarvan kan het GPS de ideale route voorstellen om naar een afspraak te gaan. Als de bestuurder te laat dreigt te komen, stelt het systeem voor om een SMS te sturen of om de persoon te bellen. Als de bestuurder elke dag hetzelfde traject rijdt en ondertussen belt, kan de unit ook die telefoongesprekken voorbereiden. Zo voorkomt de elektronica dat de bestuurder wordt afgeleid van zijn hoofdbezigheid, namelijk rijden.

Advertentie – lees hieronder verder

De intelligente auto kan nog meer aanleren. Zo kan de actieve cruise control de rijstijl van de bestuurder bestuderen en deze zo nauwkeurig mogelijk imiteren wanneer de automatische snelheidsregelaar wordt ingeschakeld. Het is ook de bedoeling van deze wagen dat hij totaal ongevalvrij kan rijden. Om dat te realiseren zal men in het geheugen van de intelligente auto nog wel de slechte gewoontes van de bestuurder moeten kunnen wissen. Toekomstmuziek …

Bent u bereid om dergelijke technologieën te accepteren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon