Dream Cars

Ontdek deze ongelooflijke Audi R8 Competition

Midden oktober ontdekten onze spionnen op een Audi-parking in Ingolstadt een R8 die helemaal met stickers was gecamoufleerd. We vermoedden toen dat het om de volgende generatie R8 ging, maar in werkelijkheid ging het om een ultieme afgeleide van het actuele model. De productieversie zal als R8 Competition door het leven gaan. Hij wordt gereserveerd voor de Amerikaanse markt en er worden slechts 60 exemplaren van gebouwd.

| Gepubliceerd op 4 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Scott Keogh, de verantwoordelijke van Audi in de VS, zei eind november tijdens zijn presentatie op het salon van Los Angeles dat “deze R8 Competition de auto is die het dichtst bij de R8 LMS staat, een auto die in de racerij over de ganse wereld schitterde. Hij werd ontwikkeld met het oog op rijplezier. We zijn verheugd dat we deze ervaring kunnen delen met zestig klanten in de USA”.

Over de motor die onder het staalkleed zit, bestaat niet de minste twijfel ! Audi monteert in deze R8 Competition slechts de 5,2 liter grote V10 motor, goed voor 570 pk. Dat vermogen gaat via een S-tronic-transmissie met zeven verhoudingen naar de wielen. Dit potentieel zorgt voor een acceleratie van 0 tot 96 km/u in 3,2 seconden. De topsnelheid flirt met de 320 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Los van deze betoverende prestaties, zijn er ook de looks. Omdat het om een uniek model gaat, voorziet Audi een sportief uitlaatsysteem, komen er zwarte velgen, carbon keramische remmen en tal van aerodynamische aanpassingen in carbon. Omdat carbon een erg nobel materiaal is, wordt het ook in het interieur gebruikt. Binnenin oogt deze R8 sportiever dan ooit !

Zou u het fijn vinden, mocht deze R8 Competition ook in Europa worden verkocht ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon