Dream Cars

Porsche komt in 2018 met 100 % elektrische berline!

Tesla scoort met haar berline, de Model S. Dat succes gaat bij Porsche niet onopgemerkt voorbij want het ziet er naar uit dat de sportwagenfabrikant uit Zuffenhausen aan een concurrent werkt. Deze compacte berline moet de Amerikaanse EV het vuur aan de schenen leggen. Porsche kondigde deze compacte berline ook al officieel aan onder de naam Pajun en het motorgamma zou niet exclusief elektrisch zijn. Porsche komt dus met een compactere versie van de Panamera en wil op die manier een antwoord bieden aan de BMW 5-Reeks, de Mercedes E-Klasse en de Maserati Ghibli.

| Gepubliceerd op 31 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

Voor Porsche moet dit de eerste volledig elektrische auto worden. In de catalogus vinden we vandaag slechts  hybride versies van de Panamera en de Cayenne S e-Hybrid. In de wandelgangen vingen we op  dat deze elektrische Porsche minder dan 2,2 ton moet wegen. Hij zou 400 pk leveren en over een autonomie van meer dan 400 km beschikken. Als die informatie klopt, kan hij het de Tesla S knap lastig maken.

Deze compactere Porsche zou eveneens gebruik maken van het modulaire MSB-platform van de volgende generatie Panamera. Het onderstel zal uiteraard een beetje worden ingekort. Volgens verschillende bronnen zou de Duitse constructeur voor de motor van de  “Pajun” mogen shoppen in de organenbank van Volkswagen. Zo zouden ze bijvoorbeeld de elektromotor van de Audi R8 e-tron kunnen aanpassen.

Advertentie – lees hieronder verder

Gelooft u in een volledig elektrische Porsche tegen 2018 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon