Dream Cars

Porsche : straks volgt een zevende model

Het ziet er naar uit dat Porsche in de toekomst een zevende model aan haar portfolio zal toevoegen. Een en ander leren we uit de jongste uitspraken van grote baas Matthias Mueller.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Tijdens de voorbije jaarlijkse persconferentie van het merk stelde hij dat het goed gaat met de onderneming. Meer nog, Porsche boekte een van de mooiste winstmarges binnen de ganse autosector in 2014. Het ging om 15,8 % om precies te zijn. Dit succes is vooral aan de jongste Macan te danken.

Om die reden is het volgens Matthias Mueller zeer logisch dat Porsche een bijkomend model ernstig overweegt. Hij liet ook verstaan dat er al een conceptversie zou bestaan maar hij gaf verder geen details over het type wagen. Er is ook nog geen enkele beslissing genomen door de leden van het directiecomité.

Advertentie – lees hieronder verder

In de wandelgangen horen we vier mogelijke pistes. De eerste piste is dat Porsche overweegt om een volledig elektrische berline op de markt te brengen die met de Tesla Model S kan concurreren. We horen ook geruchten over een Shooting Brake op basis van de Panamera. Die zou wat aanleunen bij de conceptversie van de Panamera Sport Turismo die in 2012 op het salon van Parijs werd getoond. Een andere piste is een meer betaalbare berline die onder de Panamera zou worden gepositioneerd. De laatste roddel die we hoorden is dat er opnieuw een supercar zou komen, genre 928, zodat er een bijkomende imagodrager komt die zich tussen de 911 en de 918 Spyder positioneert.

Welk van bovenstaande mogelijkheden ziet u werkelijkheid worden voor Porsche ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon