Dream Cars

Porsche werkt aan hybride 911

De jongste tijd overweegt Porsche steeds ernstiger om een hybride variante van de 911 te commercialiseren. Vanuit commercieel oogpunt, lijkt dit een logische stap. Anderzijds kan het puristen en liefhebbers van dit icoon tegen het hoofd stoten. Om niemand te bruuskeren, werkt de constructeur uit Zuffenhausen in stilte verder aan dit netelige dossier.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 20 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Volgens journalisten van Automotive News is het niet onwaarschijnlijk dat er op korte termijn een hybride 911 volgt. Tijdens een recent interview met Matthias Müller – de grote baas van het merk – stelde die dat er op termijn een hybride versie volgt van elk model uit het gamma, inclusief de 911. Kortom, het is een realiteit waar niemand om heen kan.

Matthias Müller gaf ook aan dat Porsche vandaag al bezig is met een update van de 991 (dat is de huidige 911). Bij de lancering van de facelift mogen we ons aan belangrijke veranderingen verwachten. Het ziet er naar uit dat de atmosferische motor op nagenoeg alle versies zal verdwijnen.

Advertentie – lees hieronder verder

De beslissing om een eventuele 911 hybrid te lanceren, zal nog voor het einde van dit jaar worden genomen. Als de plannen doorgaan, kunnen we slechts hopen dat de raceversie van de 911 GT3 R Hybrid die in 2010 op het salon van Genève te zien was, ook werkelijkheid zal worden.

Zou u graag een hybride 911 zien in het Porsche-gamma ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon