Dream Cars

Range Rover SVR: Land Rover op epo!

Het segment van de sportieve SUV’s is een model rijker, de Range Rover Sport SVR. De wagen werd ontwikkeld door de afdeling « Special Vehicle Operations » bij Jaguar. De constructeur neemt de zaken ernstig want de wagen draaide zopas een rondje van 8 minuten 14 seconden op de Nürburgring. Met dergelijke cijfers is hij een maat voor  de BMW X5 M, de Mercedes ML 63 AMG en de Porsche Cayenne Turbo S.

| Gepubliceerd op 18 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Qua looks blijft deze SVR een beetje op de vlakte want optisch verschilt hij nauwelijks van de Range Rover Sport waarvan hij is afgeleid. Binnenin is het nog steeds baden in luxe, al zien we wel nieuwe sportstoelen. Die zijn nodig want met een dergelijk motorpotentieel zit je maar liever vast in je stoel.

Een blik onder de motorkap maakt veel duidelijk. De 5 liter grote V8 motor met compressor is voortaan goed voor 550 pk en alsof dat niet volstaat levert hij ook een fenomenaal koppel van 680 Nm. Dat vermogen wordt via een achttrapsautomaat naar de vier aangedreven wielen gesluisd. Ondanks het extra vermogen behoudt deze SRV zijn terreincapaciteiten. Zo behoort de transfertbak, de pneumatische vering en de “Wade Sensing” (die het mogelijk maakt om door vrij diep water te rijden) nog steeds tot de basisuitrusting. Land Rover stelt dat de wagen in 4,7 s naar 100 km/u spurt en de topsnelheid bedraagt 260 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Houdt u van gespierde SUV-modellen ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon