Dream Cars

Video: een Lamborghini Gallardo met 2.500 pk!

Het plaatje is gekend: elke autotuner die zich respecteert wil steeds de grenzen verleggen. Dat geldt ook voor het Amerikaanse Underground Racing. Tijdens een recent evenement in Texas onthulde deze tuner een Lamborghini Gallardo LP560-4 goed voor zo’n 2.500 paardjes. Hallo?! Inderdaad, u heeft het goed gelezen! U kan trouwens hieronder de video ontdekken van deze Lambo die intussen een echte hit is op het internet.

| Gepubliceerd op 12 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Underground Racing is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. In 2011 presenteerde deze specialist van turbokits reeds een Gallardo met 1.500 pk. Om dat vermogen te bekomen moesten de ingenieurs van het bedrijf toen de V10 grondig aanpassen. Zij hadden er onder meer twee turbo’s opgeschroefd en de zuigers en lagers vervangen door aluminium onderdelen die in de racerij worden gebruikt. Deze Gallardo kreeg uiteraard ook een aangepast koelsysteem en een uitlaat in roestvrij staal. Voor de nieuwe versie met 2.500 paarden, zal de tuner dit concept wellicht verder uitdiepen.

Met zo’n bolide is het enige doel waarschijnlijk zeer snel in rechte lijn te gaan. Punt! Want met zo’n cavalerie onder de motorkap kan men zich afvragen of al die power wel aan te wenden is bij dagelijks gebruik. Als u echter fan bent van het betere sprintwerk, is dit zeker het ideale stel wielen voor u. Alleen zal deze Lambo later niet zo makkelijk te verkopen zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat denkt u van tuners die zo’n bolides te koop aanbieden?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon