Dream Cars

Zeldzame BMW M1 Procar gerestaureerd naar nieuwstaat

Deze BMW was nummer 31 van 40 exemplaren die voor de racerij waren bestemd. Deze versie reed echter geen meter circuit. De constructeur bouwde de wagen om voor straatgebruik en verkocht hem aan een particulier. Hij werd zopas helemaal gerestaureerd en is een lust voor het oog!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 30 sep. 2016 | Leestijd: 1 min

Deze M1 werd destijds verkocht aan een Amerikaan die hem jaren aan de kant zette. In oktober 2012 werd hij naar Canepa, een restaurateur in Californië, gebracht.

Daar werd de auto gedemonteerd, gerestaureerd en zo origineel mogelijk weer opgebouwd met zoveel mogelijk originele onderdelen. Om zo waarheidsgetrouw als mogelijk te kunnen werken, haalde de restaurateur zelfs een andere M1 Procar naar zijn atelier.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze M1 heeft diverse onderdelen die voor de competitie werden ontwikkeld. Dan hebben we het over de koetswerkkit, de achteruitkijkspiegels en de assen. De monteurs vonden zelfs nog een set originele BBS-velgen met centrale moer.

De 3,5 l grote zescilindermotor werd naar VAC Motorsport gestuurd. Daar kreeg die een elektronische injectie zodat hij voortaan 414 pk levert.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon