Fun

Divers: legervoertuig omgebouwd tot taxi

Bent u van plan om uw partner te verrassen tijdens een verblijfje in Sint-Petersburg ? Vergeet in dat geval het klassieke ritje met de koets ! Dat mag best romantisch zijn maar het is allerminst origineel. Anderzijds kan je wel een ritje voorstellen in een militair voertuig van de voormalige Sovjet-Unie.

| Gepubliceerd op 5 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Je kan deze originele taxi op eenvoudig verzoek bestellen, het gaat om de BRDM APC. Dat is een militair voertuig met mitrailleur dat in de USSR werd gebouwd tussen 1963 en 1989. Het beschikt over een pantsering van 14 mm en een automatische mitrailleur. Die laatste is uiteraard niet langer operationeel.

Volgens de journalisten van Russia Today, heeft het weinig gescheeld of deze ritjes in de BRDM APC waren onmogelijk geweest. Aanvankelijk werd de aanvraag om deze wagen als taxi te gebruiken immers geweigerd. Het werd pas toegelaten op voorwaarde dat de camouflagekleuren verdwenen en dat de eigenaar van het 7,9 ton zware gevaarte een aantal straten van het historische centrum links zou laten liggen.

Advertentie – lees hieronder verder

Vandaag rijdt deze BRDM APC niet onopgemerkt voorbij in de straten van Sint Petersburg. Om mee te kunnen rijden, betaal je 5.000 roebel, of net iets meer dan 70 euro. Dat is zeker niet goedkoop maar het is zeker een onvergetelijke gebeurtenis voor u en uw partner.

Om u een idee te geven van hoe deze ti met de BRDM APC er kan uitzien, kan u via onderstaande link een filmpje bekijken. Een en ander werd gemaakt door het agentschap Ruptly TV en doet je meteen watertanden …

Zou u voor deze tank of voor de klassieke koets gaan ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon