Fun

Een wagen zo licht dat je hem kan dragen!

Bent u op zoek naar een auto die op een zakdoek te parkeren valt? Vergeet in dat geval de Smart Fortwo en ga op zoek naar een Peel P-50! Van dit model werden in de jaren 1960 een 50-tal exemplaren geproduceerd, waarna in 2010 een remake volgde, en nu duikt hij weer op in een nieuwe video.

| Gepubliceerd op 14 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Dit filmpje werd gedraaid tijdens het Manx Heritage Transport Festival en toont enkele mannen die verscheidene exemplaren van de P-50 aan het afladen zijn. En dat zonder gebruik te maken van een kraan of een lier! Enkel hun spierkracht volstond!

Gezien het voorkomen van de P-50 is dat natuurlijk eenvoudig te begrijpen. Dit wagentje is immers slechts 134 cm lang, 99 cm breed en 120 cm hoog. Bovendien weegt dit pluimgewicht amper 60 kilogram.

Advertentie – lees hieronder verder

Dit grappig voertuigje is uiteraard slechts geschikt voor één passagier en heeft daarom maar één deur. Onder de motorkap zit een scootermotor van 49 cc gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met drie verhoudingen. Dankzij dit blokje haalt de P-50 toch nog een top van 61 km/u. Tenslotte is het vermelden waard dat er geen achteruit is, gezien het lage gewicht. Om te manoeuvreren moet u dus uw eigen spierkracht aanwenden. Waarvan akte.

Ziet u zichzelf aan het stuur van zo’n voertuig in het huidige verkeer?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon