Fun

Fait divers : Hond aan het stuur van een tractor

Als u aan het rijden was, heeft u wellicht al wel eens een bijzonder verkeersbericht gehoord. Klassiekers zijn matrassen, frigo’s of flarden van vrachtwagenbanden die de rijbaan versperren. Maar we horen ook berichten over spookrijders, voetgangers of fietsers. In Schotland ging de verkeersdienst nog een stapje verder want er werd gewag gemaakt van een hond aan het stuur van een tractor.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 28 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Het bleek helemaal geen grapje te zijn want het voorval vond afgelopen week plaats. Tom Hamilton, een veehouder uit Abington, is onafscheidelijk van zijn hond Don. De vier jaar oude herder hoedt de schapen van zijn baas en dat doet hij normaal gezien uitstekend. Het beest zit ook vaak op het bankje van de tractor.

Advertentie – lees hieronder verder

#M74 (N) J13-RTC due to dog taking control of tractor… nope, not joking. Farmer&police at scene,vehicle in central res. #maycausetailbacks

— Traffic Scotland (@trafficscotland) April 22, 2015


Vorige week woensdag wilde de hond duidelijk nieuwe horizonten verkennen. Volgens Tom Hamilton heeft Don van zijn afwezigheid geprofiteerd om in de cabine van de tractor te springen. Vervolgens heeft hij met zijn poten op de bedieningshendels gedrukt en is de tractor gaan rijden want de motor draaide stationair. Het resultaat laat zich raden want de tractor is door een omheining gereden en op de snelweg terecht gekomen. Een stuk van de rijbaan werd meteen afgesloten en de tractor kwam tot stilstand tegen de vangrail. Don kwam er met de schrik van af. Tom Hamilton heeft zich voorgenomen om voortaan altijd de parkeerrem van zijn tractor aan te trekken.

Hoe zou u reageren, mocht u dit nieuwtje via de radio horen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon