Fun

Landwind X7 in een Range Rover Evoque jasje

De jongste tijd zien we steeds meer Chinese constructeurs die resoluut voor een eigen design kiezen en niet langer Europese producten gaan namaken. Landwind is evenwel een uitzondering op de regel want ze hervallen in hun oude gewoonte. De jongste X7 is dan ook je reinste namaak!

| Gepubliceerd op 8 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Het hoeft geen betoog dat de Range Rover Evoque model stond voor de X7. De wagen is ook niet geïnspireerd op de Range Rover, het is een waarheidsgetrouwe kopie! De brede koplampen, de zwarte deurstijlen en de chroomstrips in de bumper zijn  identiek aan die van de Britse SUV. Zelfs het embleempje  zit op dezelfde plaats in het radiatorrooster met honingraatmotief. Enkel aan de achterlichten en aan de licht hertekende voorbumper merk je het verschil. De Chinese constructeur is zelfs zo stout om  de letters “Land Wind” in twee woorden op de rand van de motorkap te zetten. Het interieur is wel anders dan in de Evoque en ook de kwaliteitsindruk maakt, net als de prijs overigens, een wereld van verschil. Het zal niet lang duren vooraleer deze Chinezen kennis zullen maken met de  advocaten van Land Rover …

Landwind is één van de weinige Chinese constructeurs die geprobeerd hebben om voet aan wal te krijgen op de Europese markt. In 2005 deden ze een eerste poging met een kopie van de BMW X6. Een en ander eindigde op een sisser nadat de wagen geen enkele ster haalde op de EuroNCAP crashtest. In 2010 probeerden ze het opnieuw met de CV9, een eenvolumemodel maar ook die wagen flopte.

Advertentie – lees hieronder verder

Zou u een X7 kopen, mocht die bij ons te koop zijn ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon