Fun

Lexus RC F : Nieuwe “supercar” voor de politie van Dubai

Sinds enkele dagen kennen we het nieuwe strijdwapen van de politie van Aalter. Dat is een Skoda Octavia RS, voorzien van een systeem dat kentekens scant en herkent. Dit is het soort auto waarmee onze overheid uitpakt. In Dubai zal men evenwel smalend reageren want in hun vloot patrouillewagens vinden we enkele exoten.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 11 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

De jongste telg in hun wagenpark is niets minder dan de Lexus RC F. Dat is meteen de krachtigste coupé uit het gamma van de Japanse constructeur. De wagen beschikt over een vijf liter grote atmosferische V8-motor die 477 pk en 530 Nm levert. Met deze krachtige motor spurt de wagen in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u en hij haalt een topsnelheid van 270 km/u. Bovendien beschikt de coupé over een actief differentieel met drie rijmodi (Standard, Slalom en Track). Kortom, met een dergelijke wagen zal de misdaad het lastig hebben om de politie op afstand te rijden …

Mocht er een weggebruiker toch nog dreigen te ontsnappen, kan de ploeg in de RC F ook nog de assistentie van collega’s oproepen. Het politiecorps van Dubai heeft immers nog krachtiger wagens ter beschikking waaronder een Chevrolet Camaro SS, een Aston Martin One-77, een Bentley Continental GT, een Mercedes SLS AMG, een Ferrari FF, een Lamborghini Aventador en zelfs een Bugatti Veyron. Een prachtige collectie !

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat een dergelijke armada bestuurders aanzet om trager te rijden ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon