Fun

Nieuw wereldrecord parallel parkeren!

In het bekende Guinness Book of Records kan je de meest ongelooflijke records vinden, het een al gekker dan het ander. Sommige onder hen zijn hun gewicht in goud waard , andere zijn dan weer vooral spectaculair. In deze categorie vinden we het wereldrecord parallel parkeren in de kleinste parking. De auteurs van dit record maken er overigens een erezaak van om het record elk jaar scherper te stellen.

| Gepubliceerd op 25 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

De jongste jaren ging de titel afwisselend naar China of naar het Verenigd Koninkrijk. Op 14 november werd in het Chinese Chongquing een nieuw record opgetekend naar aanleiding van een manche van het plaatselijke driftkampioenschap. Volgens Wikipedia is driften een vorm van autosport waarbij de piloot de auto controleert wanneer hij lateraal van de ene kant van het circuit naar de andere kant schuift. De discipline wordt beoordeeld aan de hand van de snelheid de hoek waaronder de wagen schuift. De jury heeft meer oog voor techniek en stijl dan voor absolute snelheid.

Han Yue zette tijdens het driftevenement dit nieuwe record. Hij wilde andermaal de titel claimen want zijn laatste record dateerde alweer van 2012. Het record om zo nauwkeurig mogelijk dwars te parkeren werd vorig jaar in juni scherper gesteld door de Brit Alastair Moffat.

Advertentie – lees hieronder verder

Op de eerste video hieronder zie je Han Yue aan het werk tijdens een eerste sessie waarbij hij heel wat marge krijgt. Bedoeling is om referentiepunten te markeren. Vervolgens probeerde hij meteen om zijn Mini tussen twee andere geparkeerde Mini’s te schuiven. Hij kon de wagen zo nauwkeurig positioneren dat hij slechts 8 cm over had, wat 0,6 cm beter was dan het heersende record !

Vindt u dat deze oefening een plaats verdient in het Guinness Book of Records ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon