Fun

Nieuwe wagens falen op crashtests!

In India komt er eindelijk een officiële instantie die zich zal bezighouden met crashtests. Bharat NCAP wordt de Indiase tegenhanger van onze Euro NCAP en staat onder supervisie van Global NCAP. Daar staat ene Max Mosley aan het hoofd, die in een vorig leven onvoorwaardelijk ijverde om de autosport en vooral de F1 een stuk veiliger te maken.

| Gepubliceerd op 13 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

De crashresultaten van de Datsun Go en die van de Maruti Suzuki Swift, twee in India gecommercialiseerde “low cost”-producten, moeten hem flink op stang jagen. Geen enkel model biedt enige kans op overleven aan zijn inzittenden bij een frontale crash aan 64 km/u tegen een muur. Deze desastreuze resultaten zijn deels te wijten aan de afwezigheid van een airbag (wegens niet verplicht in India) maar ook aan de te zwakke koetswerkstructuur.

In het geval van de Go gaat het om een opdoffer van formaat want deze wagen werd in juli 2013 gelanceerd en moet Datsun opnieuw in de markt zetten. Uit de tests van Bharat NCAP blijkt dat de wagen geen enkele ster haalt op vlak van bescherming van volwassen inzittenden en de wagen scoort amper twee sterren voor de veiligheid van kinderen. De Maruti Suzuki Swift doet nauwelijks beter want ook deze scoort 0 sterren voor de bescherming van volwassenen en haalt amper 1 ster voor de protectie van kinderen. Op dit ogenblik kunnen we slechts hopen dat de frappante videobeelden de verantwoordelijken bij Datsun en Maruti aan het denken zetten. De veiligheid van duizenden Indiërs staat op het spel.

Advertentie – lees hieronder verder

Hebt u bedenkingen bij het commercialiseren van dergelijke “low cost”-auto’s ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon