Fun

Tolweg over privéterrein

Sommige mensen zijn tot heel wat bereid om files en wegomleidingen te voorkomen. In het zuidwesten van Engeland zagen we recent een erg frappant voorbeeld. Mike Watts, plaatselijk ondernemer, legde zijn eigen weg aan door een veld en maakte er een tolweg van.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 9 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

De weg meet 365 meter en loopt volledig over de eigendom van Mike Watts. De mensen uit de buurt kunnen via deze weg flink wat kostbare tijd besparen. Dat komt omdat de gewone weg die Bristol met Bath verbindt, werd afgesloten door een grondverzakking. De officiële omleiding is een omweg van ruim 20 km waardoor je makkelijk 60 minuten verliest in het drukke verkeer.

Die vaststelling was voor de ondernemer een doorslaggevend element om deze kortere verbinding te realiseren. Hierdoor doen de automobilisten die van Bristol naar Bath moeten hetzelfde traject in amper tien minuten.

Advertentie – lees hieronder verder

Om te investering van 188.000 euro terug te verdienen, vraagt Mike Watts tol voor iedereen die over zijn eigendom wil rijden. Een enkele rit bedraagt ongeveer 2,5 euro. Mike Watts werd door diverse media bevraagd en geeft toe dat er sommige mensen het idee om te betalen eerder banaal vinden. Anderen zien deze weg als een uitstekende manier om geld, brandstof en tijd te besparen. De weg is alle dagen de klok rond open. Deze baan zal operationeel blijven tot de officiële route weer wordt geopend voor het verkeer.

Gelooft u dat een dergelijk initiatief ook in België mogelijk zou zijn ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon