Fun

Viséo : de politiewagen die op u neerkijkt

Vanaf half april merkten de inwoners van het Franse Evry een eigenaardige politiewagen op in hun straten. Het voertuig leek zo uit een spectaculaire science-fiction film te komen.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 7 mei 2015 | Leestijd: 3 min

Deze wagen, die is ontworpen door het Franse bedrijf IRIS en Viséo als naam kreeg, werd aan de lokale politie uitgeleend om er een reeks realistische tests mee uit te voeren. Met dit voertuig kan de politie onder meer toezicht houden op carnavalfestiviteiten of snelheidscontroles uitvoeren, maar ook patrouilleren in residentiële zones. Deze opdrachten worden bovendien erg origineel uitgevoerd, want dit ding kan ook op grote hoogte werken.

Deze wagen is namelijk geïnspireerd op een mobiele hoogtewerker. Concreet is de Viséo een “vierwieler” uitgerust met een cabine die 3,5 meter de hoogte in kan, dit in slechts 5 seconden en al rijdend. Hij maakt gebruik van een elektromotor en loodbatterijen die op 8 uur tijd weer opgeladen kunnen worden. Het rijbereik bedraagt 80 kilometer en de topsnelheid loopt op tot 25 km/u. Hiermee is dus geen snelle achtervolging mogelijk, maar behoren bewakingsopdrachten wel tot de mogelijkheden.

Advertentie – lees hieronder verder

Uiteraard is dit voertuig nog niet perfect. Het hoofd van de politie van Evry liet verstaan dat er nog enkele problemen moeten worden opgelost, zoals het feit dat er slechts één persoon in de cabine kan en de stoel nogal krap uitvalt. IRIS beloofde snel met een oplossing te komen, want met een prijskaartje van 45.000 euro het stuk moet de Viséo natuurlijk perfect zijn als het bedrijf nog nieuwe klanten wil strikken.

En zou u het leuk vinden als onze politie met zo’n voertuigen zou worden uitgerust?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon