Fun

Volkswagen bouwt kinderwagen die « autonoom rijdt»

Bij Volkswagens zitten de ingenieurs niet om ideeën verlegen. Naar aanleiding van een reactie van een Facebook gebruiker hebben ze een indrukwekkende kinderwagen uitgevonden. Hij is in staat om de ouders op de voet te volgen én kan daarbij ook mogelijk obstakels vermijden.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 18 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het verhaal startte in Nederland toen Volkswagen een promocampagne lanceerde voor een van haar voertuigen. In het reclamefilmpje zag je een kinderwagen die omviel. De kinderwagen was immers niet voorzien van een automatische remfunctie. Nadat de bewuste internaut het filmpje had bekeken, suggereerde hij dat de constructeur best een kinderwagen met die functie zou ontwikkelen.

De reactie van Volkswagen liet niet op zich wachten want het merk voegde de daad bij het woord. Vandaag heeft Volkswagen al een prototype klaar, de Volkswagen Stroller. Het systeem is indrukwekkend want het biedt voldoende bescherming voor het kind en het is in staat om autonoom te rijden.

Advertentie – lees hieronder verder

De kinderwagen is uitgerust met sensoren die de ouders kunnen volgen. De wagen kan ook remmen voor een obstakel en zal altijd een veiligheidsafstand behouden. De technologie is perfect vergelijkbaar met de “Adaptive Cruise Control” die we vandaag op tal van VW-modellen vinden. Op die manier kan je ’s morgens gaan joggen met je baby want de kinderwagen kan het ritme perfect volgen. Vandaag heeft Volkswagen geen concrete plannen om de kinderwagen op de markt te brengen maar het zet een mens wel aan het dromen…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon