Fun

Youxia X : Chinese kloon van de Tesla Model S

Het is een publiek geheim dat Chinese constructeurs hun modellen vaak inspireren op bestaan de Europese of Amerikaanse producten. Youxia Motors, in Shanghai een gevestigde waarde, past deze manier van werken andermaal toe. Hun jongste conceptcar lijkt als twee druppels water op de … Tesla Model S.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 3 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

De wagen kreeg de werknaam X en het gaat om een volledig elektrisch aangedreven drievolume model. Zowel het koetswerk als het interieur lijk geïnspireerd op de Tesla. Je merkt het verschil aan de scherpere vormen voor- en achteraan die op hun beurt aan Lexus doen denken. Deze aanpassingen zijn echter onvoldoende om de wagen niet meteen als Tesla-kloon te herkennen. Vooraan zien we een zwart glanzend gesloten radiatorrooster, led-koplampen, grote velgen en hoekige deurklinken.

Ook binnenin werd de copy-paste strategie doorgedreven. Centraal zit een 17,3 inch groot aanraakscherm met de proporties van een tablet. Het systeem draait op het Android-platform. Ook de tellers zijn digitaal want ze worden op een display geprojecteerd. De deurpanelen zijn haast even minimalistisch als die van een Tesla. In tegenstelling tot de Tesla Model S, heeft deze model X weldegelijk bergvakken in de deuren.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap zit uiteraard een elektrische aandrijving. De motor levert 348 pk en wordt gevoed en de klant heeft de keuze tussen verschillende batterijen met een vermogen van 40, 65 of 85 kWh. De autonomie varieert tussen de 220 en de 460 km.

Zou u deze Youxia X overwegen mocht hij worden ingevoerd ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon