Fun

Zes deuren en acht zitplaatsen voor deze Audi A3 Cabrio

Bij Audi hebben de ingenieurs absoluut gevoel voor humor. Ze kunnen immers hun wildste fantasieën realiseren. De foto’s van deze erg bijzondere en vooral unieke A3 Cabriolet is daarvan het ultieme bewijs. De wagen beschikt immers over zes zijdeuren. Zo biedt het interieur naast de bestuurder plaats aan niet minder dan zeven passagiers !

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 31 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Vandaag geeft het merk met de ringen geen officiële informatie vrij over deze wagen. Het is dus onduidelijk of deze wagen op verzoek van de ene of de andere zonderling werd gebouwd, of dat het om een prototype gaat om de stijfheid van het koetswerk te testen.

Feit is dat de wagen de technische basis gebruikt van de vorige generatie A3 Cabriolet die in 2007 op de markt kwam. Hij werd teven uitgerust met de S-Line koetswerkkit en hij staat op 17 duim grote aluminium velgen. Binnenin werd een en ander afgewerkt met een zwart lederen interieur. De constructeur monteerde ook een vlaggenhouder op de rechter voorvleugel van de cabrio.

Advertentie – lees hieronder verder

Op de beelden zien we ook dat de wagen geen soepel plooidak heeft  zoals het originele model. Dat is ook logisch want er zou geen plaats zijn in de kleine koffer om zo’n groot oppervlak op te bergen. Bovendien zou het plooimechanisme ontoereikend zijn voor deze lengte. Het ziet er naar uit dat de constructeur een krachtige motor heeft voorzien. Dat zal ook nodig zijn want deze versie zal makkelijk enkele honderden kilo’s extra op de weegschaal zetten.

Waarom denkt u dat Audi een dergelijke auto heeft gebouwd ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon