Wat zegt de wet?

Dit riskeer je als je de verzekering voor de auto van je kind op jouw naam zet

Als je een auto koopt voor je kind, zet je de verzekering maar beter niet op jouw naam. Doe je dat toch dan riskeer je op te draaien voor de financiële gevolgen van een ongeval.

Jan Roodhooft, advocaat | Gepubliceerd op 3 sep. 2018 | Leestijd: 2 min

Je zoon kreeg of kocht zopas zijn eerste auto. Op het moment dat hij een verplichte BA-verzekering wil afsluiten blijkt de hoogte van de premie flink tegen te vallen. Bovendien worden er mogelijks ook allerhande voorwaarden aan het krijgen van een verzekering gekoppeld.

Zet de verzekering niet op jouw naam

Advertentie – lees hieronder verder

De verleiding kan dan groot zijn om de verzekering op jouw naam te zetten waarbij jij zogenaamd de voornaamste bestuurder bent. Doe dat niet. Je begaat hiermee een vorm van fraude. Dit kan je duur te staan komen als je zoon of dochter een ongeval veroorzaakt. De verzekeraar zal dan namelijk het slachtoffer uitbetalen en die vergoeding op jou en je kind verhalen.

Overigens is de kans reëel dat het ook uitkomt dat je kind de voornaamste bestuurder was. De verzekeraar kan dat bv. afleiden uit de verklaringen die aan de politie worden afgelegd bij een ongeval of uit een onderzoek nadien.

Je kind rijdt met jouw auto

Het kan ook gebeuren dat je kind, voor het een eigen auto heeft, af en toe met jouw auto rondrijdt. Of je leert je kind met jouw auto rijden. Breng je verzekeraar ook hiervan op de hoogte. Geef je zoon of dochter bij je verzekering aan als occasionele of gebruikelijke bestuurder.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon