Nieuwe modellen

340 pk voor de nieuwe Audi Q3!

Na drie jaar trouwe dienst, is het tijd voor een tussentijdse facelift van het Audi Q3 gamma. De wagen ondergaat enkele zachte esthetische evoluties en er komen verschillende technische modificaties. Het ziet er naar uit dat de meest gespierde versie, de RS Q3, echt ingrijpend zal veranderen.

| Gepubliceerd op 12 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Het valt meteen op dat Audi een nieuw radiatorrooster in de Q3 monteert en de koplampen maken gebruik van xenon-technologie. Zowel voor de dagrijlichten vooraan als in de hertekende units achteraan wordt ledtechnologie ingezet. Men zorgt ook voor een betere afwerking, er komen nieuwe kleuren en extra uitrusting. Wat dat betreft werd vooral het infotainmentsysteem geactualiseerd.

Onder de motorkap zien we de grootste veranderingen. Elke motorisatie is voortaan conform de euro 6-norm. Audi levert zes viercilinders, drie op diesel en drie op benzine. Volgens de constructeur werden ze gemiddeld 17 % zuiniger.

Advertentie – lees hieronder verder

De motoren starten bij een 1.4 en de grootste motor is een 2.0 met vermogens tussen de 120 en de 220 pk. Bij de diesels evolueert de 2.0 TDI het meest want die gaat van 177 naar 184 pk. Op benzine zien we dat het vermogen van de tweeliters die 170 of 211 pk leverden naar 180 en 220 pk wordt opgetrokken. Tot slot is er de RS Q3, voorzien van de 2,5 liter grote vijfcilinder. Hier stijgt het vermogen van 310 naar 340 pk. Hij spurt in 4,8 seconden naar 100 km/u. Door de RS-uitlaat heeft hij overigens een geweldige klank !

Wat denkt u van de veranderingen aan de Q3 die begin 2015 op de markt komt ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon