Nieuwe modellen

60 jaare DS : hommage in Parijs

De groep PSA Peugeot Citroën viert de zestigste verjaardag van de DS en dat gebeurt in grote stijl. Naar aanleiding van deze verjaardag wil de groep vooral haar nieuwe premiummerk naar voor schuiven. Dat is ook vanzelfsprekend want ze delen dezelfde naam. De DS-designers zullen gedurende het feestweekend ook een bijzondere serie voorstellen die als “1955” door het leven zal gaan.

| Gepubliceerd op 19 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Het feestweekend vindt plaats op 23 en 24 mei en zal doorgaan in de “jardins des Tuileries” in Parijs. De toegang is overigens gratis. Citroën verwacht ook ongeveer 600 DS-modellen voor een samenkomst. Deze wagens zullen een ritje maken over de Champs-Elysées en de place de la Concorde.

Op dit ogenblik kennen we nog maar weinig details over de speciale serie die er zit aan te komen. We weten enkel dat het om afgeleide modellen zal gaan op basis van de DS 3, de DS 3 cabriolet, de DS 4 en de DS 5. Afgaande op de eerste beelden gaan we er van uit dat de wagens over een lederen interieur, een speciale donkerblauwe koetswerkkleur en vergulde emblemen zullen beschikken. Deze emblemen worden zowel op het koetswerk als in het interieur gebruikt.

Advertentie – lees hieronder verder

Liefhebbers van collectors items kunnen er maar betert snel bij zijn want de productie is beperkt. Van de DS 3 en de DS 3 cabrio “1955” worden slechts 1.955 exemplaren gebouwd en van de DS4 en de DS5 “1955” blijft de productie telkens beperkt tot 955 stuks.

Zou u een bestelbon willen tekenen voor zo’n bijzondere versie ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon