Nieuwe modellen

Aegea : Fiat komt met een sensuele berline

In Zuid-Europese landen doen vierdeurs berlinemodellen met een koffer het doorgaans beter dan bij ons. Dat is meteen de reden waarom Fiat de Aegea zopas op het salon van Istanbul heeft voorgesteld. Deze berline is de opvolger voor de Linea en moet een concurrent worden voor de Dacia Logan.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 27 mei 2015 | Leestijd: 2 min

De Aegea heeft een lengte van 4,5 m, is 1,78 m breed en 1,48 m hoog. De wielbasis bedraagt is 2,64 m lang en de koffer slikt 510 liter bagage. Kortom, met een dergelijke technische fiche doet deze berline even goed als de Dacia Logan qua afmetingen.

Het verschil met de Roemeense rivaal zit vooral in het design dat bij deze Italiaanse Aegea veel verzorgder is. De berline biedt ruim plaats aan vijf inzittenden en we vinden ook veel meer hightech op vlak van uitrusting. Zo vinden we onder meer een Uconnect infotainmentsysteem, Bluetooth handsfree-technologie en zelfs een systeem met spraaksturing.

Advertentie – lees hieronder verder

Op vlak van aandrijving biedt Fiat twee benzinemotoren en twee MultiJet dieselversies. De motoren ontwikkelen een vermogen tussen de 95 en de 120 pk. Ze worden geleverd met een manuele of met een automatische versnellingsbak. De constructeur geeft ook aan dat de zuinigste versie van het gamma minder dan 4 l/100 km verbruikt.

Zou u willen dat Fiat deze Aegea ook bij ons op de markt brengt ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon