Dream Cars

Aston Martin Carbon Edition : extravagante special edition

Op de Mondial de l’Automobile zullen we de nieuwe Aston Martin, een samenwerking tussen de Britse sportwagenfabrikant en het Duitse Daimler, nog niet te zien krijgen. Als zoethoudertje zet Aston Martin haar “Carbon Edition” onder de spots. Dat is een afgeleide van de Vanquish die als coupé en als cabrio (Volante) zal worden aangeboden. Het thema is overduidelijk zwart-wit.

| Gepubliceerd op 15 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Onder de noemer “Carbon Edition” zal men twee verschillende maar monochrome versies afleiden. Er is de “Carbon Black” die een zwart koetswerk krijgt terwijl de “Carbon White” volledig wit zal zijn. Verder wordt het koetswerk afgewerkt met esthetische details zoals een zwart frame rond de ruiten, zwarte velgen of tweekleurige exemplaren (zwart/alu) en aangepaste koplampen. De constructeur zorgt ook voor enkele carbon-elementen om het geheel af te werken.

Het interieur oogt stijlvol maar sober en ook hier is zwart dominant. Er zijn enkele kleurtoetsen in geel, rood en grijs om een en ander op te fleuren. Zo zijn bijvoorbeeld de stiknaden van de stoelen in contrasterende kleuren uitgevoerd. De centrale console is volledig in carbon.

Advertentie – lees hieronder verder

De constructeur zorgt ook voor enkele interessante technische aanpassingen. Zo stijgt het vermogen van de 6 liter grote V12-motor van 573 pk naar 576 pk en de koppelkromme stijgt van 620 naar 630 Nm. Aston Martin koppelt de motor aan een achttrapsautomaat, voorzien van een dubbele koppeling “Touchtronic II”. Via deze ingreep sprint de coupé voortaan in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u en de top piekt bij 324 km/u. De cabrioloet klaart de klus in 4 seconden rond en piekt bij 317 km/u.

Is deze versie volgens u een meerwaarde voor Aston Martin ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon