Nieuwe modellen

Audi A4 : de eerste officiële beelden

Zoals heel wat constructeurs kan Audi niet tot op het salon van Frankfurt wachten om haar nieuws te tonen. De constructeur organiseerde daarom een event waarop ze twee belangrijke modellen tonen die binnen hun segment erg belangrijk zijn. We hebben het over de A4 berline en de A4 Avant.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 30 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

De nieuwe generatie zorgt allerminst voor een stijlbreuk want de wagen evolueert zacht. De nieuwe A4 heeft wel recht op het nieuwe Single Frame radiatorrooster. Hij wordt ook enkele centimeters groter en krijgt een meer aerodynamische vorm. Audi bevestigt ook dat de wagen lichter wordt in vergelijking met zijn voorganger. Afhankelijk van de gekozen versie zet hij tot 120 kg minder op de weegschaal !

Praktisch gezien wordt de A4 vooral achterin iets ruimer en ook de kofferinhoud stijgt een beetje. Zo beschikt de A4 Avant voortaan over een koffer die 505 slikt. Als je de achterbank neerklapt, raak je er 1.510 liter in kwijt. Optioneel wordt een gemotoriseerde kofferklep voorzien. Binnenin vinden we een virtuele cockpit en het jongste MMI-systeem.

Advertentie – lees hieronder verder

Audi geeft verder aan dat er drie TFSI benzinemotoren en vier TDI diesels komen. De motoren leveren tussen de 150 en de 272 pk. Afhankelijk van hun vermogen worden deze motoren aan een manuele zesbak, een S-Tronic zeventrapsautomaat of een Tiptronic met acht versnellingen.

Valt u voor de charmes van deze nieuwe A4 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon