Nieuwe modellen

Audi A8: de nieuwe vaandeldrager (+VIDEO)

Na maanden van teasers uitsturen heeft Audi eindelijk de sluier van de nieuwe A8 gelicht. Een grote berline met een klassieke stijl, die een nooit eerder gezien niveau van verfijning haalt en die de artificiële intelligentie voorop plaatst.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 12 jul. 2017 | Leestijd: 2 min

Vanaf 2018 worden geavanceerde autonome rijsystemen zoals de Park Pilot, de Garage Pilot en de Traffic Jam Pilot in de productie van de grote Audi-berline geïntegreerd. Aan boord heeft de chauffeur zicht op drie schermen, waarvan een volledig is toegewijd aan de controle. De passagiers achteraan hebben eveneens een scherm, via het welke ze onder andere de voetmassage kunnen regelen.

De Audi A8 heeft vierwielbesturing en een actieve dynamische ophanging die anticipeert op oneffenheden in de weg en die toelaat om energie te recupereren. De ophanging is eveneens in staat om het chassis voor een lateraal impact op te heffen.

Advertentie – lees hieronder verder

Gebaseerd op een onuitgegeven onderstel, laat de Audi A8 de keuze uit een V6 van 340 pk en een V8 van 460 pk in benzine, en tussen een V6 van 286 pk en een V8 van 435 pk in diesel. Het gamma wordt later afgerond met een W12 in hybride uitvoering.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon