Nieuwe modellen

Audi maakt Q8 officieel bekend!

Op het salon van los Angeles heeft Ulrich Hackenberg (technisch directeur bij het merk met de vier ringen) tijdens een interview met het Britse blad Autocar officieel bevestigd dat Audi de Q8 gaat produceren. Het gaat om een SUV met coupé-allures die vanaf 2017 een concurrent wordt voor de Range Rover Sport en de BMW X6.

| Gepubliceerd op 26 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Tijdens het gesprek gaf Ulrich Hackenberg al enkele details over het nieuwe model vrij die tot de verbeelding spreken. Hackenberg gaf aan dat het design zowel binnen als buiten aansluit bij dat van de Prologue Concept die in Californië werd getoond. De technisch verantwoordelijke voegde eraan toe dat het onderstel van deze Q8 ook zal worden gebruikt voor de volgende generatie Q7 die in januari in Detroit zal worden getoond. Het gebruikte MB-platform is ook ontwikkeld om alternatieve aandrijvingen te gebruiken. Het zal ook worden geleend door Porsche voor de volgende Cayenne en door VW voor de Touareg.

Ulrich Hackenberg bevestigd verder dat men voor de aandrijving van de Q8 zal teruggrijpen naar bestaande motorisaties uit de Q8. Naast de bekende diesel- en benzineaggregaten komen er ook twee oplaadbare hybride e-tron systemen. De eerste rijdt met een combinatie van een benzinemotor en een elektromotor. In beide gevallen zal de elektromotor worden gevoed door een lithium-ion batterij die je ook aan het stopcontact kan opladen. Om het hoofd te kunnen bieden aan een mogelijk Model X-model bij Tesla, overweegt Audi zelfs een 100 % elektrische versie van de toekomstige Q8. Wordt vervolgd …

Advertentie – lees hieronder verder

Hoe denkt u dat deze toekomstige Q8 SUV van Audi er zal uitzien ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon