Nieuwe modellen

BMW 7 biedt meer hightech dan ooit tevoren

Gisterenavond heeft BMW de zede generatie van haar 7-Reeks onthuld. Deze nieuwe versie zorgt niet voor een stijlbreuk maar wel voor een technologische revolutie. Dit nieuwe vlaggenschip heeft meer dan ooit de intentie om zijn grootste rivaal, de Mercedes S-Klasse, van zijn troon te stoten.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 11 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Op vlak van design zien we een zachte evolutie. De wagen is nog steeds beschikbaar in twee koetswerklengtes (5.098 mm en 5.238 mm) en weegt 130 kg minder door gebruik te maken van lichtgewichtmateriaal.

Deze BMW maakt ook gebruik van heel wat nieuwe technologieën. Zo beschikt hij onder meer over een 3D-sensor die handgebaren van de bestuurder kan detecteren en interpreteren. Verder zien we diverse aanraakschermen en is de wagen in staat om zich autonoom te parkeren met een druk op de afstandsbediening.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder het elegante koetswerk van deze berline zit een onderstel dat de ambitie heeft om alle onvolmaaktheden in het wegdek uit te vlakken. BMW voorziet een pneumatisch onderstel op beide assen met een automatische niveauregeling. De gestuurde demping is overigens standaard. Om de wagen ook snel en efficiënt door een bocht te kunnen jagen, kan de grote BMW ook rekenen op elektromechanisch gestuurde antirolstangen.

Qua aandrijving laat BMW de keuze uit twee benzinemotoren (740i 326 pk et 750i 450 pk) en een diesel (730d 265 pk). Er komt ook een plug-in hybride oplossing met een systeemvermogen van 326 pk. Men combineert een viercilinder benzinemotor met een elektromotor waardoor de CO2-emissie beperkt blijft tot 49 g/km.

Denkt u dat deze BMW 7-Reeks de Mercedes S-Klasse kan onttronen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon