Nieuwe modellen

Berlingo : belangrijke evoluties voor deze Citroën ludospace

Begin maart staat de ludospace centraal op het salon van Genève. We zullen er de recente Fiat Doblo, de nieuwe Volkswagen Caddy maar ook de eveneens opgefriste Citroën Berlingo zien.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 27 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Bij de Citroën gaat het om een kleine facelift in het midden van zijn levenscyclus. We zien dat het design zachtjes evolueert want de snuit van de vernieuwde Berlingo is minder afgerond. Je merkt het verschil vooral aan het hertekende radiatorrooster en de anders gepositioneerde led dagrijlichten. Verder vinden we in de catalogus ook twee extra koetswerkkleuren: staalgrijs en mokkabruin.

Binnenin zien we geen revolutie, de constructeur zorgde wel voor nieuwe bekledingsmaterialen (Quad en Liberia stoffen bekleding). Verder vinden we de Modutop-bergvakken tegen het plafond. Achteraan kan je de stoelen demonteren en de centrale console kan je verschuiven. Tot slot is er ook de achterruit die je voortaan afzonderlijk van de kofferklep kan openen.

Advertentie – lees hieronder verder

Citroën voorziet ook veel nieuwe technologie. Afhankelijk van de versie kan je standaard of optioneel een Berlingo hebben met een automatische noodremfunctie, parkeerhulp of een groot aanraakscherm met Mirror Screen functie waarmee je de gegevens van je smartphone op het ingebouwde scherm kan aflezen.

Onder de motorkap van de Berlingo vinden we de nieuwe BlueHDi-diesel waarvan het vermogen tussen de 75 en de 120 pk varieert. Alle motoren voldoen aan de Euro 6 emissienorm.

Bent u geïnteresseerd in deze volledig vernieuwde Berlingo ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon