Nieuwe modellen

Boxster en Cayman speciaal ontwikkeld voor België?

Op het web lezen we al te vaak informatie die na korte tijd een eigen leven begint te leiden. Sinds enkele dagen circuleert op tal van gespecialiseerde sites het bericht dat Porsche een motor heeft ontwikkeld voor de Belgische en de Noorse markt. Niets is minder waar! We kunnen ons moeilijk uitspreken over de fiscaliteit in Noorwegen maar bij ons draait het allemaal om de BIV, of de Belasting op In Verkeerstelling. Wanneer je een personenwagen koopt met een vermogen boven de 155 kW verdubbelt die taks.

| Gepubliceerd op 19 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Om die reden levert Porsche in België een Boxster en een Cayman met een vermogen van 211 pk, ook de Cayenne en de Panamera hebben recht op een terug getunede dieselmotor. De buitenlandse pers vermoedt dat deze bijzondere situatie kan verklaard worden door een streng belastingsysteem of een CO2-taks. De journalisten vragen zich ook terecht waarom men ondanks het lagere vermogen toch de 2.7 liter grote boxermotor blijft gebruiken in de Cayman en de Boxster.

De twijfel ontstaat omdat Porsche in Groot-Brittannië en in enkele Aziatische landen een tweeliter turbo (237 pk) levert. Het gaat om een motor van VW-origine die in de Macan wordt ingezet. Precies daar ontstond de vraag waarom die tweeliter niet wordt gebruikt voor de Belgische Cayman en Boxster. De journalisten in kwestie doelen op de viercilinder boxermotor met turbo en rechtstreekse inspuiting die Porsche heeft aangekondigd. Daarvan worden drie versies afgeleid (210 pk, 286 pk en 360 pk) en de minst krachtige variant zal op termijn de zwakste 2.7 aflossen. Nog even geduld.

Advertentie – lees hieronder verder

Dacht u dat Porsche enkel voor België een motor zou ontwikkelen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon