Nieuwe modellen

Carice Mk1: Limited edition!

Wie zich totnogtoe een eigentijdse interpretatie van de Porsche 356 uit de jaren vijftig wilde aanschaffen, moest een kijkje nemen bij de creaties van constructeur PGO. Maar met de komst van de kleine Hollandse artisanale autobouwer Carice Cars lijkt daar verandering in te komen. Deze constructeur heeft namelijk zonet een 100% elektrische roadster voorgesteld, die Mk1 werd gedoopt.

| Gepubliceerd op 30 jun. 2014 | Leestijd: 2 min

Als je vol bewondering de officiële foto’s bekijkt, dan realiseer je je pas hoe ongedwongen de wagen zijn inspiratie heeft gehaald bij de Porsche 365 als de 550 Spyder, die zo gekoesterd werd door James Dean. Bovendien is het binnenwerk ‘vintage’ naar keus met zijn driespakig houten stuur, zijn dashboard in inox met knoppen en zijn antiek- rode zetels. We vallen er helemaal voor..

Technisch biedt deze roadster een plastic carrosserie die op een kokervormig onderstel rust met een centrale stalen as die de batterij herbergt. Deze positionering van de accumulator laat toe om het zwaartepunt van de wagen te optimaliseren en het gewicht te verdelen in een 50/50 verhouding. Interessant! Zeker als je weet dat deze roadster leeg slechts ongeveer 350 kg weegt, batterij inbegrepen.

Advertentie – lees hieronder verder

Dit voertuig maakt voor zijn aandrijving gebruik van een elektrische motor met drie versies die variëren in kracht van 5,5 PK over 20 PK tot  54 PK. Het instapmodel van het gamma is bijgevolg toegankelijk voor liefhebbers vanaf 16 jaar.Volgens de constructeur verschillen de batterijen in omvang naargelang van de versies en beschikt de roadster over een gemiddelde autonomie van 130 kilometer. De minimumprijs van deze roadster die in 10 exemplaren zal worden gebouwd bedraagt 26.620 euro!

Bent u bereid bij te dragen tot de geboorte van een automerk? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon